Palle & Valle

Palle & Valle

søndag den 27. marts 2016

2004 - Børsen - Jantelov & Nåleøjet.

Som leder af Caps Adventure var det en kamp at få arrangementer igennem
janteloven & nåleøjet i virksomheden. Caps Harley-Davidson var dengang så gennemsyret af jantelov fra mellemledere at det var til at brække sig over. Der var så meget jantelov at nogle de kunder Caps Adventure fik ind af bagdøren ved arrangementer blev smidt ud af fordøren og aldrig kom igen. Janteloven i forretningen stammede fra at ville imponerer ejeren Chris, der ikke kendte ordet jantelov og i store træk var ligeglad. Chris gad kun noget der var sjovt.




I 2004 havde Caps Harley-Davidson en innovativ forretningsleder (Preben Mortensen) der sammen med Jesper Danielsen fra værkstedet og ejeren Chris hjalp mig, så eventen kunne blive til noget. Pludselig som et lyn fra en klar himlen forsvandt janteloven, når Chris var med var alle med. Selv nåleøjet i bogholderiet smed trusserne uden at sige noget. Jeg fik skrabet 19 Harleyer sammen. Turen med Børsens abonnement læsere blev kørt og der blev solgt 14 Harleyer til abonnement læserne i løbet af de næste måneder.




Den nuværende ejer af Harley-Davidson i København var med på turen sammen med sin far. Jeg håber inderligt at han har afskaffet janteloven hos Harley-Davidson i dag. Turen var en week-end tur fra København til Djursland og tilbage igen med overnatning og gastronomi.




Turen blev en stor succes og gav en fantastisk omtale i Børsen, der var med til at gøre Harley-Davidson til Danmarks 5. stærkeste B2C Superbrand i 2004.


Janteloven & nåleøjet vendte hurtigt tilbage da jeg nævnte, under et mandagsmøde, at det havde været et godt salg af motorcykler.



Kommentaren var kold og kynisk : “De var blevet solgt alligevel”. Du skulle jo nødig få ambitioner i et firma hvor alle ville imponerer chefen.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar