Palle & Valle

Palle & Valle

torsdag den 31. marts 2016

2007 - Road Roamer nr. 4 - Front Julie Bertelsen



European Bike Week med Pressefrihed, Pizza og Danmark i saddeltaskerne

VisitÅrhus/VisitDanmark og Caps Adventure/Caps Motorcycles havde en plan. Planen gik ud på at markedsføre vores dejlige land ude i den store verden. Især over for alle de motorcyklister der rammer træffet i Faaker am See hvert år.




Vi kom ud af en vinter, hvor der blev fyret op med vores flag fordi vi i Danmark har pressefrihed. Sjovt nok blev flaget brændt af nede i de varme lande. De trængte til den danske folkesjæls varme humor. Der blev brændt billige kopier af vores flag. Havde Dong Energy dog bare været mere på mærkerne, kunne danske kvalitetsflag være gået hen at blive en glimrende eksportvare til de forfrosne syd for alperne. Her troede man, at de havde olie nok.




Efter tegningerne i JP var Danmark var ikke på hitlisterne hen over vinteren, men vi kan jo altid prøve at rette op på renomméet. Vi har da en masse at byde på i Danmark og især i Aarhus. Med brochurer, t-shirts, plakater og højt humør drog vi ud på de europæiske landeveje. Ud for at finde venner som vi kan vise vores land. Det lyder næsten som et H.C. Andersen eventyr og det blev det også. Lige fra starten af vores danske odyssé var vejret med os. Den fugtige august blev afløst af den varmeste september. Vi erobrede hyggelige hoteller og gode middage på vores vej mod målet i Østrig. Vi ramte Faaker am See og mandag aften. Medens de kolde øl gled ned, blev logistikken omkring vores markedsføringstiltag planlagt.




Den helt store promotiontur gik til Slovenien.
Op over et alpepas hvor der vrimlede med motorcyklister, køer og får. Selve turen var fantastisk flot. Det var en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Der var høj stemning foran vores indkvartering denne morgen inden afgang. Fra Faaker am See gik turen mod Würtz Pass og ind i Slovenien. Med “Red Hot Chili Peppers” i højttalerne går det opad. Det ene hårnålesving efter det andet bliver passeret til tonerne af ”Californication”. Det er fantastisk at stå der på taget af Europa og kigge ud i horisonten, og tænke på hvordan eventyret ligger for vores fødder. Du står og tænker på hvor meget ondskab der findes ude bag de smukke bjerge. Efter en time på bjerget går turen så mod Italien, hvor “pizzamanden“  venter. Hvis det tager lang tid at køre op på Alpen , så tager det lige så lang tid at køre ned. Det er med skærpet appetit, vi rammer Tarvisio først på eftermiddagen.




Efter syv dage i den samme t-shirt er du begyndt at lugte af svedig biker. Vi holder os lidt på afstand af andre mennesker om dagen, dog uden at virke kolde. Når aftenen falder på, bliver t-shirten skiftet ud med et bad og træffets officielle beklædning. Søndag er dagen hvor alle var stille. Vi pakkede motorcyklerne klokken seks om morgenen, og tænkte på hvor hurtigt tiden går i glade menneskers selskab. Der var 1500 km og en overnatning, inden vi var i vante omgivelser. Hjem til Aarhus og gode gamle Danmark. Vi gjorde, hvad vi kunne for at promovere dig, gamle Danmark. For at få dig tilbage på hitlisten over dejlige lande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar